Mun oli tarkoitus kirjoittaa tänään narsismista, mutta jos nyt alan vielä sitä miettiä nii hukun tähän kyynel mereen. Vaikka ulkopuolisena sitä olisikin tietysti kiva katsoa. kiva kuunnella miten huonosti voi jollain mennä, kokea paremmuuden tunnetta. siitähän tämä maailma nykyään elää. Dissaten muita nostaen itseään aina vain ylemmäs kunnes tulee joku parempi/julmempi joka tiputtaa sinutkin. Elämä on nykyaikana kuin eräs peli jossa pingviinejä yritettiin saada pysymään "jäälautalla". Ihmisiltä on kadonnut oikeanlainen välittäminen toisiaan kohtaan! neuvotaan vaan miten pitäisi olla. Eskaristakin on tullut täyttä hullun myllyä. Piirretään viiva karttoja miten lapsi kehittyy. Osaako potkia palloa molemmilla jaloilla osaako kinkata jne? missä on tunne puolen kasvatus! luonto retkien tilalle on tulleet tylsät puulta haisevat koulu kirjat. ja värikynät ovat vaihtuneet lyijy kyniin.. Surullista KYLLÄ mutta totta. Kerron tästä aiheesta varmasti vielä lisääkin.

TOIVEENA ALKOHOLITON ISÄ:

Isäni minun rakas ja maailman paras isäni on alkoholisti. en muista milloin sen tajusin ekan kerran. Ehkä se oli silloin ,kun jäimme veljeni kanssa pakkaseen vähine vaatteinemme. ehkä se oli jokin niistä kerroista ,kun olimme Isää piilossa naapurissa tai mummolassa. Ehkä jokin niistä kerroista ,kun pelkäsimme henkemme puolesta ettei ovi kestä. Ehkä ne kerrat kun pelkäsin että Äiti kuolee. Ehkä se oli vanhempiemme ero. Isä osaa olla myös Isä. Isä on maailman paras Isä, silloin kun ei juo. Hän on niin hieno persoona ettei sanat todellakaan kykene kuvaamaan mitään sellaista. Häntä ei voi olla huomaamatta. Mutta valitettavasti tätä hienoa persoonaa varjostaa aina yksi tosi asia. Onko se juonut? tämä kysymys on aina mielessä se pelko ei lähde koskaan. Eikä se tuska kuole vaikka itkisin itseni nestehukkaan asti. Isä oli pitkän aikaa parhaimmillaan ehkä 5vuottakin juomatta (tuli uskoon) Itse en ns. Lestadiolaisuudesta kauheasti perusta mutta, kun ymmärsin että siinä uskossa ei saa juoda se oli minusta heti maailman paras uskonto. No aikansa kutakin repsahduksia tuli ja tuli parannuksia. Aina saa pelätä mikä sen milloinkin mahtaa laukaista. Yhtään Joulua en kuitenkaan muista Isän juoneen. Tai sitten hän ei ollut paikalla. Raskaimipia asioita mitä pieni tyttö voi kulla oman isän sanovan on se että Isä haluaa kuolla. Tai se kun Isä haukkuu Äitiä huoraksi... Mitä sitä voi siinä tilanteessa sanoa kun toinen sanoo olevansa turhan takia maailmassa. "älä nyt herran jestas tee sitä" Aina on se pelko kun puhelu loppuu, että entä jos se nyt tekee itselleen jotain.

Isä on minun ainoa Isä en voi saada tilalle toista. Ihan sama mitä hän on tehnyt. olkoon se mitä vain, niin mikään ei satu yhtä paljon kuin juominen. jos hän sen lopettaa hän on heti maailman paras isä. Jos tätä nyt lukee joku alkoholisti isä niin pyydän! ihan sama miten pahasti olet sanonut tai tehnyt! lapsesi rakastaa sinua, Lapsesi tarvitsee sinua ja on valmis ottamaan sinut takaisin Isän velvollisuuteen. heti kun lopetat juomisen! heti! Ja kaikki mitä teet alkoholistina satuttaa lastasi varmasti! jo pelkästään että juot! joka ikinen pullo.. joka ikinen lasillinen.. jokaikinen hörppy onkuin puukon isku lapsesi rintaan. Ei lapsen ei varsinkaan pienen eikä aikuisenkaan lapsen kuulu joutua kantamaan sellaista taakkaa ja vain sinä itse voit tehdä siitä lopun, vain sinä. tee se!

Palaten taas Isääni hän on nyt vähän ajan sisällä alkanut taas ratkeilla ja tällä hetkellä on ns. korkki auki. Juuri juttelin hänen kanssaan kolme tuntia ja yritin vain todistella miksi kannattaa vielä elää. miksi tarvitsen vieläkin Isää vaikka olen jo 21. Miehellenikin oli soittanut. Perusteluna on aina se että on niin kovat kivut että pakko juoda! eikö nyky suomessa saa semmosta hoitoa selkä kipuihin että ei tartte sen takia juoda! Ja kaikkein hupaisinta oli tänään puhelussa se ,että Isä oli vihainen siitä ,että olin ollut baarissa. No totta olin baarissa, mutten juomassa. Olin koulun Hevos luennolla, baarin kokous tilassa. 

Oikeastaan alkoholisti Isää voisi verrata Isään joka roikkuisi koko ajan hirressä. kuitenkin niin että ei ihan kuristuisi. ikinä et tietäis millon se hyppää ja miten kauan kestää. Olen sitä mieltä että alkoihin pitäisi saada luvat. Alkoholisteiksi lääkärin tarkastuksessa luokitellut eivät saisi alkoholi juomia mistään. aina kysyttäisi kaupan kassalla henkkarit joista iän lisäksi katottaisi myös alko lupa merkintä. Ei kait se niin vaikeaa voi nykypäivänä olla tehdä? ja halvemmaksi tulisi kuin Alkoholista johtuvien ongelmien hoito. Toki "normi" satunnais kuluttajat joilla homma pysyy lapasessa saattaisivat jonkin verran silti pysyä vahinko tilastoissa. Mutta esim. "juoppoja" ei käytännössä enää olisi tai ainakin heitä olisi vähemmän. Moni lapsi saisi ehkä isänsä takaisin kotiin opettamaan läksyissä ja olemaan Isänä. Tämä on kait nyt taas niit minun ruusun punaisia haaveita. Mutta näinä hetkinä kun korkki on auki. olisin valmis räjäyttämään joka ikisen alkon maanpäältä mikäli se olisi ratkaisu Isän juomis ongelmiin. Olisin valmis tekemään mitä vain jotta Isän ei tarvitsisi juoda. Olen opiskelia ja raha on tiukassa silti sain säästettyä Isälle synttäri lahjaksi lahjakortin 100€ hierontaan jotta saisi selälle jotain apua. Ajattelin että silloin kun selkä tulee kipeäksi hän ei avaisi korkkia vaan soittaisi ajan hierojalle...Toisin kävi.

kiitokset heille jotka jaksoivat lukea. tulee tänne vielä iloisiakin postauksia tämä oli nyt vain tämmöinen jaksossamme elämän alamäet.. Toivon että tämä löytäisi oikean kohde ryhmänsä ja auttaisi heitä ajattelemaan asioita myös lapsen kannalta ja hakeutumaan apuun. Toivon myös että tästä olisi apua jollekkin samassa tilanteessa olevalle <3  jaksamista heille ja toivoa paremmista selvistä päivistä :)

suklaasopuli on puhunut, kiittää ja kuittaa!